fredag 11 februari 2011

En helt vanlig dag!

Idag när vi skulle gå till förskolan gick det inte att köra vagnen fram till grinden! fick dra den bakom mig och Idun hade snö upp till låren :) hon tyckte det såklart var jättekul med mera snö. På förskolegården började hon direkt plumsa omkring i all snö! hon bad även mig att komma och leka, det lät så här: - Mamma antingen kommer du själv och lämnar vagnen där eller sååååå... sedan kom hon inte på mera. Hahah låter ju som om en vuxen som pratar. Hon härmar oss eftersom vi brukar säga så till henne.

Vidar somnade i vagnen så vi kämpade oss till Ica för att köpa tandkräm. Försökte även hjälpa en stackars Karl som hade fastnat med bilen på vår gata i nedförsbacke, men jag var tydligen inte tillräckligt stark för den rörde sig inte alls :) men han fick skotta bort snön istället.

Hemma så blev det sedan storstädning av toalett, badrumsskåp, golv och till och med tvättmaskinen fick en stor avtorkning. När man väl börjat städa är det svårt att sluta! Jag är lite ostrukturerad bara för när jag skall hämta tex ett rengöringsmedel eller något annat som jag behöver för att fortsätta där jag börjat hittar jag något annat som behöver städas/dammas och gör det istället. Så det blir mycket farande runt omkring men det blev mycket gjort iaf eftersom Vidar sov från kl 12,15 till 14,30. Så när han vaknade var det bara att gå till förskolan och hämta hem Idun. Väl hemma blev det även dammsugning, tvätt och disk. Sedan matning av en hungrig Vidar och badning av en badsugen Idun. En kyckling thaigryta och ris blev även klar på spisen. Ett helombyte på en nerkräken bebis som ätit för mycket mat och lekt för mycket på mage hann jag också med innan Johan kom hem.

Efter maten skyndade jag mig ner till Apoteket innan kl 18 för att köpa öronproppar så jag kan ha mannen bredvid mig i sängen eftersom han blir så irriterad då Vidar knorrar och låter. Jag kanske skall ta och stoppa in ett par i mina öron också så slipper jag vakna för minsta lilla ljud.

Sedan hade vi lite fredagsmys framför tv:n och kl 8 var det välling och nattning av barnen. Nu är det snart nattning av mig känner jag!

Detta var en vanlig dag hemma hos oss.

onsdag 9 februari 2011

Lek lek och lek

Mamma jag vill stanna på dagis hela dagen som mina vänner gör! upprepade Idun då vi skulle gå hem igår. Påvägen upp för trappan hemma mötte vi grannarna som också hade kommit hem från förskolan. De frågade om Idun ville komma och leka med dem, och det ville hon såklart! Så från kl 16,30 till 18,30 hade jag bara ett barn hemma! Idun fick även middag hos dem :) Roligt för lillan att få vara hos kompisar.

 Idag har jag bestämt med en annan mamma på förskolan att barnen skall få leka efteråt. Pojken bor i huset bredvid så det är nära och bra.