torsdag 13 januari 2011

Massage

Igår blev det en härlig helkroppsmassage på Bbromma kiripraktorklinik. Jag kunde verkligen slappna av! När jag kom hem var det nattning av barn och sedan försöka sova själv, vilken inte gick så bra! har så oerhört svårt att somna och har alltid haft det! blir tokig på det snart.
Idag är förskolan stängd pga planeringsdag så Idun är hemma! det skulle hon varit iaf eftersom hon hade 38 i feber i går kväll pluttan! en liten förkylning har flyttat in i henne, men vi hoppas den inte vill stanna länge. Nu står hon och smaskar på sina popcorn hon fick på dagis julgransplundring igår :) och Vidar gör babysittern osäker med sitt guppande. Vidar har börjat ta sig överallt i lägenheten. Han hasar sig över trösklar och kravlar fram överallt! igår välte han en blomkruka som står på golvet och började äta jord! tur att jag upptäckte det snabbt innan han fick i sig något, men det blev att ta fram dammsugaren, och med den framme blev hela lägenheten städad.

Idun drömmer om thailand!

Hejsan på er!

Idag är det kallare ute och vintern verkar inte vilja släppa taget. Jag önskar att jag vore på något varmt och skönt ställe! Thailand vore inte helt fel. Där är mina föräldrar just nu och har det skönt i 8 dagar. Idun pratade med mormor innan de skulle gå på planet och sa: " mormor ta med mig, jag vill också åka till Thailand och sola och bada" sedan blev hon ledsen och ilsken i en timma och tog på sig skorna för vi skulle minsann sätta oss i bilen och åka till flygplanet innan det åkte för mormor skulle ta med henne! Älsklingsgumman är sååå söt! vi fick avleda med något annat och det gick tillslut.

Idag har jag och Vidar varit på en långpromenad med sötaste Petra och hennes lilla 6 månaders Hampus. Vi pratade och pratade och gick och gick. Nu är vi trötta och kalla. Ska nog ta en varm dusch nu och drömma mig bort till Thailand

onsdag 12 januari 2011

Promenad i snöslask

Hejsan!!

Idag efter att vi lämnat Idun på dagis blev det en lång promenad till Alvik för ett samtal och ett besök hos min barnmorska (fungerar inte med minipiller så det fick bli kopparspiral) nog pratat om det! När vi kom fram var både jag och vagnen helt dyblöta eftersom det snöat hela dagen STORA BLÖTA flingor! Vidar var som tur va helt torr :-) Det var också nästan helt omöjligt att komma fram med vagnen, för de hade skottat upp stora vallar vid övergångsstället, så när vi skulle ta oss över stora vägen fick jag bära över vagnen! läskigt eftersom det bara är grönt en halv minut där och bilarna kör som galningar. Det fick bli tuben på hemvägen iaf. Nu har vi hämtat Idun och hon sitter nu och ser på Lilla spöket laban och smaskar på riskaka. Idag blir det nog fiskpanetter och potatismos till middag.

tisdag 11 januari 2011

Flytt-tankar

Ja som sagt! vi går i flytt-tankar! men det har vi ju gjort länge. Vi vill flytta till hus! Här i Bromma är ett hus för dyrt om det inte ska vara ett ruckel med totalt renoveringsbehov eller att det ligger mitt under Bromma flygplats eller vid bergslagsvägen. Det hus vi tittar på just nu ligger i Nacka Saltsjö-bo. Här är objektet om ni vill kika:
http://www.hemnet.se/beskrivning/1158058?r=44 

Vi får se hur det blir! det är mycket som behöver fixas på huset, men vi tror det kan bli jättefint i slutändan. Men det stora problemet är att jag INTE VILL FLYTTA egentligen! jag gillar inte själva saken att flytta!! När jag bor någonstans så blir jag för fäst vis stället och får ångest vid tanken på att flytta och lämna samhället man känner till! Vi flyttade en gång när jag var liten, och det var HEMSKT! jag älskade vårt nya hem och blev såklart lika hemmastadd där, men saknaden och själva brytningen med det förra stället var så jobbigt! Jag har svårt för avsked och avslut! Jag tror att Idun liknar mig på det sättet. Hon kan gråta efter mormor i en timma efter att vi åkt därifrån lilla gumman! Hon gråter efter Farmor med, men vi bor ju närmare dem så hon vet ju att hon kan se henne lättare och oftare.


Jag vet ju att vi måste flytta till större och att Johan längtar så himla mycket till ett hus att fixa med! och en tomt att vistas på! men att lämna dagis och alla vänner här känns bara för svårt! Idun skulle nog komma in i ett nytt dagis snabbt och må bra, men det är jag som skulle sakna det gamla. Alla söta fröknar och dagiskompisarna :( men men någon gång måste det ju bli av! Synd bara att vi inte kan hitta ett bra hus här. Ska vi flytta tycker jag lika gärna att vi kan flytta till Östergötland och HEM där jag ändå vill bo i slutändan! Finns ingen stans hellre som jag vill bo på än hemma i Söderköping! hemmakär som jag är :) men det får väl bli senare då Johan kan byta jobb och har tillräckligt med erfarenhet för att söka sig till Linköping eller Norrköping efter jobb där utbudet är mindre. Nej nog snackat om detta! jobbigt är det iallafall!! Nu ska jag ta ner granen. Till och med det är jobbigt för mig som ÄLSKAR JULEN!

måndag 10 januari 2011

Första dagen på dagis efter jullovet

Idag gick Idun till dagis för första gången efter jullovet. Hon ville inte riktigt först, men när hon kom dit och såg alla kompisar och fröknarna gick det lättare! Hon fick ha sin pulka med sig idag, som hon ville. Idag är det soligt och härligt väder och inte allt för kallt. Undra vad man ska hitta på idag så?? kanske ta bort lite julsaker om jag orkar? tiden går så fort då Idun är på dagis! plötsligt ska jag hämta henne då kl är 15. Men nu ska jag ge Vidar lite mat iaf.

söndag 9 januari 2011

JUL 2010

Julen är en härlig högtid! den har alltid varit min favorithögtid. Idun verkar gå i mammas fotspår när det gäller att älska julen, för nu när det var julgransplundring blev hon arg och ledsen då vi tog ut granen! JAG VILL HA MER JUL! JAG VILL HA JULEN HÄR IGEN! Vidar kollar mest in läget! nästa jul blir det full fart på honom med.