tisdag 29 september 2009

Idun vår duktiga tjej

Nu har idun blivit Tå år (två år). Hon kan tillochmed hålla upp 2 fingrar och visa hur gammal hon har blivit. En mer glad och exalterad tjej, som Idun var då hon fick paket på sin födelsedag, får man leta efter. Idag då mamma fyllde år, koma minsann Idun och pappa och sjöng för mig. Idun blev lika glad då jag fick paket hehe.

En annan sak som har hänt efter hon blivit 2 år är att vi dagen efter flyttade in hennes säng till lekrummet, och så fick hon sova där själv för första gången. Hon har alltså nu ett alldeles eget sovrum. Det var lite läskigt att sova där så mitt i natten vid kl 04, undrade hon vart hon befann sig. Pappa gick snabbt och hämtade vårt lilla gossetroll (som vi saknat så... mycket. Hon sov alltså halva natten själv. Denna visa upprepade sig natten efter. Vi får se hur det blir den tredje natten?

En annan sak som Idun gjort är at hon har kissat i pottan 2 gånger! fattar ni vilken lycka för henne och för oss :-) Vi satt och tragglade första gången och tillslut kom det! sedan någon timma senare tog lilltösen själv av sig blöjan och satte sig på pottan och kissade, snacka om att man blev stolt då. Undrar bara när detta kommer att ske igen. Nu vet hon iallafall vad som ska ske på pottan och vad som förväntas av henne.

Idun har länge haft problem med magen (förstoppning) men nu har hon fått movicol som vi blandar i vällingen på morgonen, det skulle tydligen vara effektivare än laktulos som vi haft förut. Men vi anar att det smakar lite om Movicolet så hon äter inte upp all välling :-/ men gör vi mindre äter hon upp iallafall. Idun har iallafall blivit rädd för doktorer och sjuksköterskor och undersökningsrum. Så förra veckan då vi skulle till Astrid lindgrens motagning vid brommaplan för att prata om hennes mage ville hon inte hälsa på sjuksköterskan. Det ända hon sa var "mamma kon nu, gå från" med darrig röst. Stackars lilla älskling!! det skär i hjärtat när hon är så rädd. Doktorn fick inte lyssna, inte känna på hennes mage alls. Vi fick knappt prata, men idag följde idun med mig till doktorn, då vi skulle sticka mig i fingret, ta blodtryck samt blodprov och det tyckte hon var kul, fast hon ville först inte följa med in för hon trodde vi var där med henne. Hoppas hennes läkarskräck försvinner på detta sätt, genom att se att det inte alls är farligt (hon har blivit rädd pga att hon vaccinerats samt fått klyx för magen mm)

Nu vaknade Idun ´på fel sida verkar det som, skriker hysteriskt utan andledning! hon ville väl sova vidare och är dur på att hon vaknade haha.